Élőzenei Bázis, Kiskunfélegyháza
Koncertek minden szombaton más stílusban

2013. 06. 01: Kormorán

 
2013. 06. 01: Kormorán
2013. június. 1. (szombat) 22:00
Elővételben 2000 Ft, Helyszínen 2500 Ft, 10 év alatt: ingyenes, Csak táncház belépő: 500 Ft
Hitvallás zenében ősi hangszerekkel A Magyar Örökség díjával kitüntetett együttes széllel és sárral, irányzatokkal és divathullámokkal dacolva immár több mint három évtizede őrzi eredeti arcát. Koltay Gergely által alapított együttes muzsikájával egy őszinte,szívből fakadó, misztikus, mégis oly végtelenül közeli világot teremtett, mely a hazai zenei életben egyedülálló módon ötvözi a népzenei elemeket a rockmuzsikával. A Kormorán több mint három évtized alatt megteremtette és kiteljesítette saját eszmei világát, amelyet a hazaszeretet, a nemzeti hagyományok tisztelete, minden magyar együvé tartozásának megélése, a hit, remény és szeretet megvallása jellemez. Mindezt mélyen emberien, a magunk esendőségét, szenvedélyeit és szenvedéseit, küzdelmeit, tévedéseit és hétköznapi örömeit is magába foglalva. Zenéjük híven tükrözi a fenti érzés- és gondolatvilágot. Dalaik hol megrendítően szép líraisággal, hol vérpezsdítő dinamizmussal, hol katartikus drámaisággal szólalnak meg, minden esetben végsőkig fokozva az érzelmi átélhetőséget. A Kormorán fáklyaként világít az elcsüggedt lelkeknek. Koncertjeik és kiadványaik a korábbiaknál is hitvallóbbak lettek, gyógyírt nyújtva régi és új sebeinkre. A ránk zúduló globális tömegkultúra áradatára fittyet hányva, a fogyasztásközpontú, közösségellenes és értéktagadó korszellemmel dacolva a szívekben teremti meg a magyar nemzeti egység, az összetartozás, a szeretet erejének tudatát és érzését. A Kormorán a művészet eszközeivel és erejével hozta létre azt a közös hitvallást, amely alapja és kovásza lehet egy új lendületet kapó nemzeti ébredésnek. Dalaikkal egy másik korba repülhetünk, egy régen elmúlt és talán egyszer még eljövendő Aranykorba... Egy olyan korba, ahol nemzet és hit, kereszténység és magyarság, az isteni és az emberi igazságok, a szeretet örök parancsa egymással harmóniában hatják át mindennapjainkat.

A Széljáró Balladás zenekar tagjait elkötelezetten akusztikus hangszerekkel az együtt zenélés öröme motiválja. Koncertjeiken a saját szerzemények mellett a népzene és a balladai műfaj dominál, blues, rock és jazz elemekkel fűszerezve. A Széljáró Balladás az ősi stílust ötvözi az újjal, a rájuk jellemző hangzásvilágban.

A Rocktár Élőzenei Bázis és a www.rocktar.hu oldal üzemeltetője a Plain-Rock Egyesület. A webhelyen szereplő együttesek logói az együttesek tulajdonát képezik. A galériában található képek amennyiben másként nincsenek megjelölve, a Rocktár tulajdonát képezik. A fórumban a látogatóktól elhangzó vélemények nem tükrözik a Rocktár hivatalos álláspontját.

Goods Market Kunsági Éden Rollsped
Bőrruházat javítás DIGAMMA.HU Informatikai Kft. e-Zene EzVíz Félegyházi Közlöny HZ Trans Heraklith KnaufInsulation
Metálindex Peavey Cort Artbeat Radio Smile Rockbook Online Rockmagazin Sirius Rádió S Motorshop Szabo Tuzep Szuperinfó
Antibandita Kft.